Podczas Festiwalu Fine Dining Week można przekonać się, że najwyższej próby sztuka restauracyjna to znacznie więcej niż kulinarne rzemiosło. Fine Dining to bowiem przede wszystkim jakość gourmet, ekskluzywność, lokalność, świeżość, kulinarna sztuka kompozycji smaków oraz mistrzostwo w kreowaniu wielozmysłowego doświadczenia dla najbardziej wymagających.

 

Już od 23 do 31 sierpnia odbędzie się premierowa edycja Fine Dining Week, czyli festiwalu najwyższej kultury restauracyjnej. To pierwsza okazja na wielozmysłowe doświadczenie najwybitniejszych restauracji w Warszawie i Krakowie, w festiwalowej cenie 119 złotych, która obejmuje aperitif oraz pięć popisowych dań wybitnych szefów kuchni. Restauracje uczestniczące w Festiwalu nagradzane są m.in. rekomendacjami Michelin (Sztućcami oraz prestiżowymi wyróżnieniami Bib Gourmand) oraz są umieszczane na wysokich miejscach przewodnika Gault & Millau. W Festiwalu uczestniczą między innymi restauracje: Marconi, La Brasserie Moderne, Brasserie Warszawska, Butchery & Wine, Opasły Tom, N31, Amber Room, Vivandier, Zazie i Copernicus. |

 

 

Rezerwacje na Festiwal na stronie www.restaurantweek.pl.
Otwarcie rezerwacji: 2 sierpnia 2016.
Dresscode: Smart casual+.
Czas: 23-31 sierpnia 2016.